Kuidas ma juuksed ühe korraga* pruunist blondiks sain

Olles suurem osa elust brüneti peaga veetnud, tahtsin ma mõneks ajaks vaheldust. Mulle on alati meeldinud pruunid juuksed ja viis, kuidas need päikse käes punakalt helgivad, aga teisest küljest olen alati ka ilusat, blondi pead imetlenud. Kui tumedad juuksed tihtipeale raamivad nägu ja rõhutavad silmi, siis hele pea teeb inimese näiliselt nooremaks. See on huvitav, kuidas juuksevärv nii palju muudab. Paljud ütlevad mulle, et nüüd olen hoopis teise näoga. Teisest küljest tean ka seda, et tõenäoliselt sobib brünett pea mulle paremini, mis on normaalne sest looduse poolt pole mulle heledaid juukseid antud. Küll aga on antud tumedad kulmud, mis on ka tore (aitäh, isa).

Miks ma kirjutasin ”ühe korraga*”? Sest et ühe korraga saab pruunist heledaks vaid siis, kui juukseid pole eelnevalt püsivärviga värvitud. Keemilisest vaatepunktist on loomulikul pruunil ja värvitud pruunil suur erinevus. Keemiliselt töötlemata juuksed võtavad igasuguseid värvisegusid ja blondeerimisi kergemini sisse (loe: jäävad erksamad). Ma olin varem, ca 2 aastat tagasi ka blond, sest ma tegin eelnevalt värvipesu.

Värvipesu on üldiselt vaja teha enne blondeerimist selleks, et värvitud pigment juustest eemaldada. Kui see on tehtud, saab blondeerida juba suuremas lootuses, et tulemus ei ole kaootiline. Olen kuulnud, et kui värvitud pruune, punaseid või musti juukseid blondeerida, siis tulemus võib olla kirju, tumeoranž, juurest hele/ mujalt muud värvi ja igasuguseid muid variante. Samas kui eemaldada juustest värvitud pigment ära, saab edasi minna juba palju lihtsamalt. Kuna mina olin peale värvipesu värvinud ainult mahapestavate kergvärvidega (teadsin, et tahan mingi hetk uuesti heledaks), siis minu juuksed võtsid blondeerimist väga hästi sisse.

Ühe suure agaga. Minu juustes on väga palju punast pigmenti, seega alati kui ma blondeerin, jääb tulemus erkkollane. See tuleneb sellest, et punane pigment lahkub juustest viimasena. Miks mu juustes nii palju punast pigmenti on, ei oska ma öelda sest punapeast olen ma enda arust kaugel. Juuksur kelle juures käisin, imetore Mirjam Bazinga ilusalongist, eemaldas küll kõige õudsema kollase juuksejuurtest ja oli üleüldse super, et neli tundi mu juustega tegeles (poolteist tundi oli blondeerija peal + pesemine, kuivatamine + kollaste juurte üle värvimine + kuivatus + lõikus), aga tundsin ikkagi et tahtsin natuke sooja tooni vähendada.

 

Enne ja pärast. Toon on endiselt soe, aga kergvärviga eemaldatud oranžikas toon

Tegelikult ei tasuks  mitu nädalat peale blondeerimist värvida, sest see kuivatab ja kahjustab juukseid olulisel määral (6%-iline vesinik oli mu peas ikkagi poolteist tundi) ning vähemalt 72 tundi juba sellel põhjusel, et juuksenääps on läbi elatud ”keemiapommist” avatud ja ei võta väga hästi värvi sisse. Mina värvisingi umbes 72 tunni möödudes L’oreali ammoniaagivaba kergvärviga, mida hoidsin juurte juures vaid 15 minutit ning pesin kiirelt välja. Ma ei soovitaks seda teistele mitte mingil juhul, aga ma olen alati olnud selline ”proovime ära!” tüüpi inimene. Mõeldud, tehtud. Kui ma juukseid kuivatama hakkasin, siis mõtlesin õudusega et kas jäi ikka enamvähem ühtlane, ning jäi. Kukla piirkonnal on vaja veel üht värvimist (see on kõige raskem piirkond ise värvides), aga üldiselt olen ma väga rahul. Soe blond sobib mu näoga ka paremini kui külm. Lahe fakt: öeldakse et kui inimese veenide juures paiknevad veresooned paistavad rohelised, siis on tal soe nahatoon. Kui sinised, siis külm. Kui tundub et mõlemat, siis üldiselt peaksid sobima nii soojad kui ka külmad juuksevärvid.

 

Lühidalt kokku võttes, tumedast heledaks saab väga kergesti, aga kannatust peab varuma. Kuna olin varem teema kohta lugenud, siis teadsin umbes millist tulemust oodata. Suurem osa inimesi on ikkagi enda juukseid aeg-ajalt püsivärvidega värvinud, seega teekond võib olla pikem. Juuksur oli väga meeldivalt üllatunud, sest alguses kui ma juuksuritoolile istusin rõhutas ta, et tulemus ei jää hele kuna mu loomulik toon on tumedam kui keskmisel eestlasel ja teadagi on keskmiselt vaja mitut blondeerimist. Ning juukseid peab hoidma. Mina sain mitu kasulikku õppetundi, näiteks enne sirgendamist peab alati kasutama kuumakaitsevahendit ning temperatuur tuleks hoida 180 kraadi, mitte 210. Lisaks rääkisime muud juttu, näiteks oli tore kuulda et ta on selle telekomi ettevõtte fänn kus ma töötan. Mulle meeldivad juuksurid kes lobisevad, sest neilt on palju mugavam küsimusi küsida. Samamoodi kui ma hambaarsti juures käin, siis ma küsin ka tuhat küsimust. Põnev on kuulda inimestelt erinevate tööde kohta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga